Wasbare incontinentieluiers: duurzaam, comfortabel en voordelig!

Incontinentie, het onvermogen om urine of feces op te houden, is een uitdaging waar veel mensen mee te maken hebben, ongeacht hun leeftijd. Het kan variëren van lichte tot zware incontinentie en heeft vaak een aanzienlijke impact op het dagelijks leven van degenen die ermee te maken hebben. 

Vanuit de zorgverlener en verzekeraar worden er wegwerpproducten voorgeschreven voor dagelijks gebruik. Bij Katoen&Ko krijgen wij steeds vaker de vraag of er ook wasbare luiers in grote maten zijn.

Drie redenen waarom steeds meer mensen wasbare luiers kiezen bij incontinentie

Duurzaamheid: Een van de belangrijkste redenen om wasbare luiers te gebruiken bij incontinentie is duurzaamheid. Wegwerpluiers zijn een grote bron van afval, en elk jaar belanden er miljoenen wegwerpluiers in de verbrandingsovens. Wasbare luiers daarentegen kunnen keer op keer worden gewassen en hergebruikt, waardoor de hoeveelheid afval die wordt geproduceerd flink afneemt. Het is een milieuvriendelijke keuze die bijdraagt aan het verminderen van de ecologische voetafdruk.

Economisch voordelig: Naast de milieuvoordelen zijn wasbare luiers ook economisch voordelig. Hoewel de aanschafkosten van wasbare luiers hoger zijn dan die van wegwerpluiers, is het op de lange termijn kostenbesparend. Bij Katoen&Ko bieden wij klanten de mogelijkheid om wasbare luiers in de grote maten in termijnen te betalen met de opties IN3 en SprayPay. Zo is wasbaar incontinentiemateriaal voor iedereen toegankelijk.

Comfort: Wasbare incoluiers worden vaak geprezen om het comfort dat ze bieden. Veel wegwerpluiers zijn gemaakt van plastic en kunnen ongemakkelijk aanvoelen op de huid, waardoor ze kunnen leiden tot irritatie en uitslag. Wasbare luiers daarentegen zijn gemaakt van zacht en ademend katoen, bamboe en microvezel. De waterwerende PUL laag is in tegenstelling tot plastic ademend, waardoor de luier niet broeit. De luiers zijn vaak verstelbaar en kunnen worden aangepast aan de vorm en maat van de persoon waardoor ze comfortabel zijn om te dragen.

Wasbare incoverband bij lichte incontinentie

Voor lichte incontinentie volstaat het gebruik van wasbare incontinentieverbanden. In dit blog lees je hier meer over wasbaar incoverband.

Onze selectie wasbare luiers voor gebruik bij incontinentie

Hieronder vind je de wasbare luiers in grote maten uit ons assortiment.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Veel gelezen

Andere berichten

De waardering van www.katoenenko.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 90 reviews.