Het gebruik van wasbaar maandverband bij incontinentie: Duurzaam en comfortabel

Ongewenst urineverlies is een veelvoorkomend probleem bij mensen van alle leeftijden en heeft vaak een aanzienlijke impact op het dagelijks leven van degenen die ermee te maken hebben.

Vanuit de zorgverlener en verzekeraar worden er wegwerpproducten van bijvoorbeeld Tena voorgeschreven voor dagelijks gebruik. Bij Katoen&Ko krijgen wij steeds vaker de vraag welke wasbare verbanden geschikt zijn als alternatief voor de wegwerpverbanden.

Drie redenen waarom steeds meer mensen wasbaar maandverband kiezen bij lichte incontinentie

Duurzaamheid: Een van de belangrijkste redenen om wasbaar maandverband te gebruiken bij incontinentie is duurzaamheid. Wegwerpmaandverband is een enorme bron van afval, en elk jaar belanden er miljoenen wegwerpmaandverbanden in de afvalverbrandingsovens. Wasbaar maandverband daarentegen kan keer op keer worden gewassen en hergebruikt, waardoor de hoeveelheid afval die wordt geproduceerd drastisch wordt verminderd. Het is een milieuvriendelijke keuze die bijdraagt aan het verminderen van de ecologische voetafdruk en het behoud van de planeet.

Comfort: Wasbaar maandverband wordt vaak geprezen om het comfort dat het biedt. Veel wegwerp incontinentieverbanden zijn gemaakt van plastic en kunnen ongemakkelijk aanvoelen op de huid, waardoor ze kunnen leiden tot irritatie en uitslag. Wasbaar maandverband daarentegen is gemaakt van zacht en ademend katoen en bamboe wat comfortabel op de huid ligt en irritatie helpt voorkomen. De waterwerende laag in wasbaar incontinentieverband is gemaakt van PUL. PUL heeft als belangrijkste eigenschap dat het waterwerend maar toch ademend is. Zeg maar dag tegen dat broeierige gevoel tussen je benen 😉

Kostenbesparend: Hoewel de initiële kosten van wasbaar maandverband hoger kunnen zijn dan wegwerpmaandverband, kan het op de lange termijn kostenbesparend zijn. Bij Katoen&Ko bieden we je de mogelijkheid om in 3 termijnen te betalen met IN3. Zo spreid je de kosten en is wasbaar verband voor iedereen toegankelijk.

Wasbare luiers in grote maten bij zware incontinentie

Bij zware incontinentie kan het zijn dat de wasbare verbanden niet voldoende absorptie bieden. Dan zijn de wasbare luiers in de volwassen maten een uitkomst. Lees hier verder over wasbare luiers bij incontinentie.

Onze selectie wasbare verbanden voor gebruik bij incontinentie

Hieronder vind je een fijne selectie verbanden die geschikt zijn voor gebruik bij lichte tot gemiddelde incontinentie. De naam ‘nachtverband’ is wellicht wat verwarrend. Dat komt omdat dit verband ook gebruikt wordt op de hevige dagen van de menstruatie en dan vooral in de nacht. Lees dus even door deze menstruatieterm heen 🙂 

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Veel gelezen

Andere berichten

De waardering van www.katoenenko.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 86 reviews.