Jij een pad, zij een pad!

Ongesteld zijn in india is een taboe - ecofemme helpt!

In Nederland is het (meestal) heel normaal dat je op school leert over de menstruatie. Wie herinnert zich die biologieles niet waar de docent probeerde om zo serieus mogelijk over de voortplantingsorganen te vertellen, terwijl de helft van de klas zat te gniffelen? Juist, die lessen vergeet je niet snel 😉

In India is de situatie helaas anders. Menstruatie is een taboe, meisjes wordt geleerd dat ze vies zijn als ze menstrueren. 

Maar… kennis is macht! Om vrouwen te empoweren zet Ecofemme zich in voor educatie. Medewerkers van Ecofemme bezoeken scholen in de regio Tamil Nadu in het zuidoosten van India en geven meisjes workshops waarin ze leren over hun menstruatie, gezondheid en welke producten ze kunnen gebruiken tijdens hun menstruatie.

Pad for Pad

De meisjes krijgen bij de workshop een setje wasbare maandverbanden mee naar huis uit het Pad for Pad programma. Bij elk Ecofemme maandverband dat jij koopt bij Katoen&Ko, doneer je 1 euro (95 indiase roepie) aan het Pad for Pad programma. 

Zo koop je niet alleen voor jezelf fijn maandverband, maar ook gelijk voor een meisje in India 💪

Ecofemme organiseert gratis workshops voor tienermeisjes

In deze video laat Ecofemme de kracht van de workshops zien waaraan jij bijdraagt met je aankoop van je Ecofemme maandverband!

twee vliegen in een klap

Behalve het taboe dat er in India rust op de menstruatie, is er nog een ander groot probleem: de enorme hoeveelheid afval. India heeft geen goedwerkend afvalverwerkingssysteem zoals wij hier in Nederland kennen. Met als gevolg dat wegwerpmaandverband op straat en in de natuur belandt.

Door het verspreiden en promoten van uitwasbare maandverbanden helpt Ecofemme ook dit probleem aan te pakken.

Shop hier jouw ecofemme maandverband en steun een meisje in india

Ecofemme maandverband wordt fair geproduceerd in India. Door Indiase vrouwen, voor alle vrouwen in de wereld 💚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Veel gelezen

Andere berichten

De waardering van www.katoenenko.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 90 reviews.