Herroepingsrecht en retourneren

Het kan gebeuren dat je een product koopt dat niet helemaal naar wens is. Bij Katoen&Ko verkopen we producten voor de persoonlijke hygiene. Daarom gelden de volgende regels voor het retourneren van onze hygieneproducten.

Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden. Verzegelingen mogen niet verbroken zijn en aangehechte labels op het kruis van de verbanden en menstruatieonderbroeken niet verwijderd. Mocht het product beschadigd of de verpakking meer beschadigd zijn dan nodig is om het product te verkopen, dan berekenen we deze waardevermindering van het product aan u door. Behandel het product dus met zorg, open verpakkingen niet meer dan nodig om te beoordelen of dit product voor de persoonlijke hygiene voor jou geschikt is, en zorg ervoor dat de wasbare maandverbanden, cups en toebehoren bij een retour goed verpakt zijn.

Je kunt op 2 manieren retourneren:

 

1.Via het retourportaal

Via het retourportaal (als je een foutmelding krijgt, klik dan nog een keer op de link) regel je de retourzending. Hier download je ook het retourlabel. Houd je bestelnummer bij de hand.

De kosten van een retourzending binnen Nederland zijn €4,99, retourzendingen vanuit België bedragen €7,99.

De kosten van het retourlabel worden achteraf verrekend bij het terugstorten van het aankoopbedrag.

Download hier het herroepingsformulier. Vul deze geheel in en stuur het mee met je retourzending.

 

2. Zelf een retourlabel aanmaken

Wens je geen gebruik te maken van het retourportaal, stuur dan een e-mail naar service@katoenenko.nl met daarin de volgende info:

  • bestelnummer
  • producten die retour komen
  • track-en-trace nummer van de retourzending

Download hier het herroepingsformulier. Vul deze geheel in en stuur het mee met je retourzending.

Adres voor retourzending:

Katoenenko.nl
Ambachtsstraat 36B
8263 AK Kampen, Nederland
service@katoenenko.nl

Hieronder volgt dezelfde informatie, maar dan in juridische taal.

Tijdens de bedenktijd zal de consument zorgvuldig omgaan met het product en de verpakking. Hij zal het product slechts uitpakken of gebruiken in de mate die nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van het product vast te stellen. Het uitgangspunt hierbij is dat de consument het product slechts mag hanteren en inspecteren zoals hij dat in een winkel zou mogen doen. Je hebt het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen.

Het herroepingsrecht geldt niet voor:
Verzegelde producten die om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne niet geschikt zijn om te worden teruggezonden en waarvan de verzegeling na levering is verbroken.

De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop je of een door jou aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt. Is er sprake van een nalevering, dan verstrijkt de herroepingstermijn 14 dagen na de dag waarop je of een door jou aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het laatste goed fysiek in bezit krijgt.

Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons,

Katoenenko.nl
Ambachtsstraat 36 B
8263 AK Kampen, Nederland

service@katoenenko.nl
(+31) 06 103 102 90

via een ondubbelzinnige verklaring (bv. schriftelijk per post of e-mail) op de hoogte stellen van je beslissing de overeenkomst te herroepen. Je kunt hiervoor gebruikmaken van het bijgevoegde modelformulier voor herroeping, maar bent hiertoe niet verplicht.

Je kunt het modelformulier voor herroeping of een andere duidelijk geformuleerde verklaring ook elektronisch invullen en opsturen via onze website www.Babybum.nl. Als je van deze mogelijkheid gebruik maakt zullen wij je onverwijld op een duurzame gegevensdrager (bijvoorbeeld per e-mail) een ontvangstbevestiging van jouw herroeping sturen.

Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om jouw mededeling betreffende je uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.

Gevolgen van de herroeping

Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van je keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van uw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd; in ieder geval zullen aan jou voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht.

Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of je hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

Je dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop je het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons hebt medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. Je bent op tijd als je de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken.”

De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor jouw rekening.

Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Herroepingsrecht bij financiering via SprayPay

Heb je een bestelling geplaatst met financiering via SprayPay en wil je (een deel van) je bestelling annuleren?

Volg dan onze standaardprocedure rondom ruilen en retouren.

Wij informeren SprayPay, waarna SprayPay het termijnbedrag aanpast of de financiering in zijn geheel ontbindt.

Dit is kostenloos. SprayPay informeert je hierover per e-mail, binnen 24 uur.

De waardering van www.katoenenko.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 90 reviews.